OliveMagazine

Πίτα με λάχανο, φέτα και μπέικον

Πίτα με λάχανο, φέτα και μπέικον

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μπέικον, σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό λάχανο, ψιλοτριμμένο
  • 2 κουτ. γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 6 χωριάτικα φύλλα
  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το λάχανο και το κοκκινοπίπερο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για περίπου 7΄-8΄ μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Μόλις η γέμιση κρυώσει προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και λίγο αλάτι. Λαδώνουμε καλά ένα ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε τα τρία πρώτα φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνουμε ένα-ένα. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνουμε ένα-ένα.

Αλείφουμε καλά την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε την πίτα στη χαμηλή θέση στις αντιστάσεις για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

Tips

Στρώστε τα φύλλα ανάλαφρα, ελαφρώς ζαρωμένα και η πίτα σας θα γίνει αφράτη και τραγανή.


Αν σας αρέσει, εμπλουτίστε τη με χοιρινό κιμά, περίπου 300 γρ., που θα καβουρδίσετε μετά το μπέικον, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να πιει όλα τα υγρά του.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο