OliveMagazine

Πίτα–πίτσα αστραπή με παστουρμά

Πίτα–πίτσα αστραπή με παστουρμά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 πίτες για γύρο
  • 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 300γρ. ανθότυρο
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 100γρ. κασέρι τριμμένο
  • 6-8 λεπτές φέτες παστουρμά μοσχαρίσιο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού ή δυόσμου ψιλοκομμένα + λίγα ολόκληρα φύλλα για τη διακόσμηση
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αραδιάζετε τις πίτες σε ένα ρηχό ταψί του φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.

Αλείφετε σε κάθε πίτα από μια κουταλιά κέτσαπ. Προσθέτετε θρυμματισμένο ανθότυρο, ροδέλες πιπεριάς, ψιλοκομμένο παστουρμά, βασιλικό και τέλος κασέρι. Ραντίζετε τις πίτσες με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε ένα από τα μεσαία ράφια για 4 - 5 λεπτά, μέχρι απλώς να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις πίτσες ζεστές, πασπαλισμένες με αλάτι και πιπέρι και διακοσμημένες με φύλλα βασιλικού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr