OliveMagazine

Πίτα της Τυρινής χωρίς φύλλο

Πίτα της Τυρινής χωρίς φύλλο

Μερίδες:για ένα ταψί 28-30 εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 αβγά + 1 για το άλειμμα της πίτας
  • 3 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 2 φλιτζάνια φέτα μαλακή, τριμμένη με το χέρι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 2 για το άλειμμα της πίτας
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1½ φλιτζάνι σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα 3 αβγά με το σύρμα. Προσθέτετε όλα τα υλικά της πίτας (γάλα, τυρί κρέμα, φέτα, κασέρι, κρεμμυδάκια, μαϊντανό, ελαιόλαδο, μπέικιν, σιμιγδάλι) και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτός χυλός. Πασπαλίζετε με το πιπέρι και το μπαχάρι.

Μεταφέρετε το μίγμα σε ταψάκι αλειμμένο με μαργαρίνη και στρώνετε την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε το αβγό με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το απλώνετε στην επιφάνεια της πίτας. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή κρύα.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr