OliveMagazine

Πίτα του βοσκού με αρνίσιες μπουκίτσες, ψημένη με πουρέ πατάτας

Πίτα του βοσκού με αρνίσιες μπουκίτσες, ψημένη με πουρέ πατάτας

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό ψαχνό από αρνίσιο μπούτι ή χεράκι κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την επικάλυψη πατάτας

  • 2 συσκευασίες Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα εβαπορέ
  • 800ml νερό
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 αβγά
  • τριμμένη φρυγανιά για το τελείωμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το αρνάκι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, μετά το σκόρδο και σοτάρετε 1 λεπτό ακόμη. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ξυσμένο καρότο. Ανακατεύετε για λίγο και σβήνετε με το κρασί. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το αρνάκι και να μελώσει η σάλτσα του. Προς το τέλος προσθέτετε τον αρακά και τον μαϊντανό.

Για την επικάλυψη της πατάτας: Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε όλο σχεδόν το τριμμένο τυρί, ανάλογο αλατοπίπερο και το λιωμένο βούτυρο. Τέλος ενσωματώνετε τα αβγά ανακατεύοντας ζωηρά τον πουρέ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνετε το αρνάκι σε πυρίμαχο ταψί και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τον έτοιμο Πουρέ Πατάτας. Πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και τη φρυγανιά και ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου, ώσπου να ροδίσει λίγο η επιφάνειά της. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, κόβοντας σε κομμάτια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr