Διαδικασία
Αφαιρείτε τους σπόρους από τις φέτες της κολοκύθας και τις απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και λίγη κανέλα, ραντίζετε με σταγόνες από ελαιόλαδο και τις ψήνετε στους 180ºC για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα καρότα, την ξυσμένη ντομάτα και σιγοβράζετε για ένα μισάωρο περίπου προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τον αρακά, το βασιλικό και το δυόσμο ψιλοκομμένα κι αφήνετε τον κιμά στην άκρη.
Αφαιρείτε από την κολοκύθα τη φλούδα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ σε κομμάτια. Προσθέτετε τη βρασμένη πατάτα και πολτοποιείτε το μίγμα. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και χτυπάτε τα αβγά με το γιαούρτι. Τα ενσωματώνετε στη γέμιση προσθέτοντας το δυόσμο και το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
Αδειάζετε τον κιμά σε πυρίμαχο σκεύος και τον σκεπάζετε με τον πουρέ της κολοκύθας. Πασπαλίζετε από πάνω το τριμμένο τυρί και τους κολοκυθόσπορους. Μοιράζετε το βούτυρο σε κυβάκια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να κάνει μια ωραία κρούστα το φαγητό.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή