Διαδικασία
Στραγγίζετε τα μουλιασμένα φασόλια και τα βράζετε σε φρέσκο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τότε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και αλατάκι και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να μείνει ελάχιστο ζουμάκι στην κατσαρόλα.
Στραγγίζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και κρατάτε το ζουμάκι. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα υλικά σας μαζί με το ελαιόλαδο και όσο ζουμάκι χρειαστεί για να γίνει ένας πουρές που θα στέκεται και θα μπορείτε να το αλείψετε στη συνέχεια. Ανακατεύετε το ξύσμα του λεμονιού και αν είναι απαραίτητο προσθέτετε επιπλέον αλάτι και την πάπρικα.
Για να σερβίρετε, κόβετε τις πίτες για σουβλάκι σε τέσσερα ή οκτώ τριγωνάκια την καθεμιά, αν θέλετε να τις προσφέρετε σαν finger food, τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε για λίγο στον φούρνο. Παράλληλα, ψήνετε τα κομματάκια του καβουρμά ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι.
Σερβίρετε τις πίτες ζεστές με μια κουταλιά μους φασολάδας, μισό ντοματίνι, μερικά κομματάκια καβουρμά και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης- Food Styling: Αντωνία Κατή