OliveMagazine

Πίτες για σουβλάκι με μους πικάντικης φασολάδας και καβουρμά

Πίτες για σουβλάκι με μους πικάντικης φασολάδας και καβουρμά

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:25'
Έτοιμο σε:1:40'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 πίτες για σουβλάκι
  • 200γρ. Φασόλια Μέτρια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, μουλιασμένα αποβραδίς σε κρύο νερό
  • 1 κρεμμύδι στα 4
  • 1 καρότο, σε φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
  • 1 πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρους και κοτσάνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • πάπρικα γλυκιά ή καυτερή αν προτιμάτε
  • 200γρ. καβουρμά, σε μπαστουνάκια
  • μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στραγγίζετε τα μουλιασμένα φασόλια και τα βράζετε σε φρέσκο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τότε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και αλατάκι και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να μείνει ελάχιστο ζουμάκι στην κατσαρόλα.

Στραγγίζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και κρατάτε το ζουμάκι. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα υλικά σας μαζί με το ελαιόλαδο και όσο ζουμάκι χρειαστεί για να γίνει ένας πουρές που θα στέκεται και θα μπορείτε να το αλείψετε στη συνέχεια. Ανακατεύετε το ξύσμα του λεμονιού και αν είναι απαραίτητο προσθέτετε επιπλέον αλάτι και την πάπρικα.

Για να σερβίρετε, κόβετε τις πίτες για σουβλάκι σε τέσσερα ή οκτώ τριγωνάκια την καθεμιά, αν θέλετε να τις προσφέρετε σαν finger food, τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε για λίγο στον φούρνο. Παράλληλα, ψήνετε τα κομματάκια του καβουρμά ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι.

Σερβίρετε τις πίτες ζεστές με μια κουταλιά μους φασολάδας, μισό ντοματίνι, μερικά κομματάκια καβουρμά και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr