OliveMagazine

Πίτσα με βάση κουνουπιδιού

Πίτσα με βάση κουνουπιδιού

Μερίδες:3-4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 μοτσαρέλα τριμμένη
  • λίγο φρέσκο πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 1 αβγό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220ºC.

Σε μία βάση πίτσας ή σε ένα ταψάκι απλώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Πλένετε το κουνουπίδι και το κόβετε σε μικρά μπουκετάκια. Το ρίχνετε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει για 6-7 λεπτά.

Περνάτε το βρασμένο κουνουπίδι από το μούλτι, το απλώνετε σε μία καθαρή πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το τυλίγετε στην πετσέτα και το στύβετε για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο νερό γίνεται (αυτό γίνεται για να έχετε μία τραγανή βάση).

Ρίχνετε σε ένα μπολ το κουνουπίδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του αβγού) και τα ανακατεύετε.

Προσθέτετε το αβγό και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.

Απλώνετε με τα χέρια μας το μίγμα επάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (το οποίο έχετε ελαφρώς λαδώσει), προσέχοντας να μην είναι η ζύμη ούτε πολύ λεπτή, αλλά ούτε και πολύ χοντρή.

Το ψήνετε για 12-14 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

Το βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε από πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας.

Ξαναβάζετε την πίτσα στο φούρνο και την ψήνετε για 6-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr