OliveMagazine

Πίτσα με κοτοπουλένια βάση, με σάλτσα, βασιλικό και κασέρι

Πίτσα με κοτοπουλένια βάση, με σάλτσα, βασιλικό και κασέρι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου
  • 150γρ. μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100γρ. κασέρι τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά κοτόπουλου, τα 50γρ. από τη μοτσαρέλα, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι για πίτσα και το λαδώνετε ελαφρά. Αδειάζετε εκεί το μίγμα του κιμά και φορώντας γάντια, το στρώνετε να απλώσει σε όλο το ταψάκι και να γίνει λεπτό, όπως κάνουμε και με το κανονικό ζυμάρι. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, απλώνετε λίγη σάλτσα ντομάτας, σκορπίζετε τα κρεμμύδια και τα τυριά και περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Σκορπίζετε τα φύλλα βασιλικού και ψήνετε ξανά για 5 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Αφήνετε την πίτσα για 10 λεπτά να σταθεί πριν σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr