OliveMagazine

Πίτσα με μελιτζάνες, φέτα και γραβιέρα Αμφιλοχίας

Πίτσα με μελιτζάνες, φέτα και γραβιέρα Αμφιλοχίας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 αραβικές πίτες μεγάλες
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • σάλτσα ντομάτας
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και το ψήσιμο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν ή τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο.

Φτιάχνετε σάλτσα ντομάτας, όπως περιγράφεται στη συνταγή «Τούρτα» με κολοκυθάκια, τυριά και αβγά μάτια».

Αλείφετε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο, απλώνετε από πάνω λίγη σάλτσα ντομάτας και την καλύπτετε με ροδέλες μελιτζάνας (ψητής ή τηγανητής).

Πασπαλίζετε με τα τυριά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν λίγο χρώμα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο