OliveMagazine

Πίτσα με πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες

Πίτσα με πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • ½ βαζάκι λιαστές ντομάτες από βάζο
  • 4-5 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού (από βάζο)
  • 300γρ. μοτσαρέλα χοντροτριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και στρώνετε μέσα τη ζύμη της πίτσας.

Αλείφετε την επιφάνεια της ζύμης με το πέστο βασιλικού και μοιράζετε πάνω της ομοιόμορφα την τριμμένη μοτσαρέλα.

Στραγγίζετε καλά τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους, τις ψιλοκόβετε και τοις σκορπάτε πάνω από το τυρί.

Ψήνετε την πίτσα στο φούρνο για 10 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσει όμορφα το τυρί.

Ξεφουρνίζετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr