OliveMagazine

Πίτσα με πικάντικο λουκάνικο, μοτσαρέλα και μαϊντανό

Πίτσα με πικάντικο λουκάνικο, μοτσαρέλα και μαϊντανό

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 1 πικάντικο λουκάνικο ή πεπερόνι, σε λεπτές φέτες
  • 200γρ. μοτσαρέλα, σε φέτες
  • 1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτές φέτες
  • λίγη ρόκα ή φυλλαράκια μαϊντανού
  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη σάλτσα ντομάτας: Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη την ντομάτα μαζί με το σκόρδο και τη βάζετε σε ένα φαρδύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και στρώνετε τη ζύμη στο ταψί ισιώνοντας τη με τα δάχτυλά σας.

Αλείφετε τη ζύμη με τη σάλτσα ντομάτας, μοιράζετε ομοιόμορφα φέτες από λουκάνικο, μοτσαρέλα και ροδέλες πιπεριάς. Πασπαλίζετε την πίτσα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ψήνετε στον φούρνο για 10 λεπτά. Μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με λίγη ρόκα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο