OliveMagazine

Πίτσα με προσούτο και σύκα

Πίτσα με προσούτο και σύκα

Μερίδες:για 2 πίτσες
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:55'
Χρόνος αναμονής:55 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 500γρ. αλεύρι σκληρό σταρένιο για ψωμί
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά (9-10γρ.)
  • 350ml νερό χλιαρό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • Για την πίτσα

  • 6 μεγάλα μαύρα σύκα (τα 3 ψιλοκομμένα και τα άλλα 3 σε φέτες)
  • 6 λεπτές φέτες προσούτο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1/3 φλιτζανιού κρέμα βαλσαμικού με σύκο
  • 100γρ. ρόκα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ρίχνετε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά μέχρι να βγάλει μικρές φουσκαλίτσες.

Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς. Δουλεύετε το μίγμα ανακατεύοντας με τα χέρια, κυκλικά με φορά από τα τοιχώματα προς το κέντρο. Προσθέτετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και δουλεύετε τη ζύμη για 7-8 λεπτά. Επειδή το μίγμα είναι αρκετά υδαρό και θα κολλάει στα χέρια, βρέχετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ζυμώνετε καλά. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη.

Βγάζετε τη ζύμη από τη λεκάνη και τη βάζετε σε έναν πάγκο που έχετε πασπαλίσει με ψιλό σιμιγδάλι. Την κόβετε σε δύο κομμάτια και τα πλάθετε σε μπάλες.

Πασπαλίζετε 2 ταψάκια με λίγο σιμιγδάλι και στρώνετε εκεί με τα χέρια σας τη ζύμη. Αφήνετε τα ταψάκια στην άκρη για 15 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C με αέρα.

Στη συνέχεια ραντίζετε την κάθε πίτσα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ισομοιράζετε το τυρί και τα ψιλοκομμένα σύκα.

Βάζετε τα ταψάκια στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνετε τις πίτσες για 8-10 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, προσθέτετε το προσούτο και τα υπόλοιπα σύκα και ραντίζετε με την κρέμα βαλσαμικού. Τις ξαναβάζετε στο φούρνο, αυτή τη φορά στο μεσαίο ράφι, για 5-6 λεπτά. Ξεφουρνίζετε τις πίτσες, μοιράζετε τη ρόκα, ραντίζετε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr