OliveMagazine

Πίτσα με τέσσερα τυριά και ελιές

Πίτσα με τέσσερα τυριά και ελιές

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 10-12 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • λίγο δεντρολίβανο
  • 100γρ. μοτσαρέλα χοντροτριμμένη
  • 50γρ. μπλε τυρί
  • 100γρ. γραβιέρα πικάντικη
  • 100γρ. τυρί κρέμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης για πίτσα. Τη στρώνετε στο ταψί και την ισιώνετε με τα δάχτυλά σας.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα με το μπλε τυρί, τη γραβιέρα και την μοτσαρέλα και με αυτό το μίγμα αλείφετε όλη την επιφάνεια της πίτσας. Μοιράζετε ομοιόμορφα τις ελιές και πασπαλίζετε με δεντρολίβανο.

Βάζετε την πίτσα στον φούρνο και ψήνετε 10 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε για 15 λεπτά να ολοκληρωθεί το ψήσιμο και να λιώσει όμορφα το τυρί.

Ξεφουρνίζετε την πίτσα, την κόβετε σε οκτώ κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά που προτείνουμε με τυριά της επιλογής σας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr