OliveMagazine

Πίτσα με φρέσκια ντομάτα, προσούτο Ευρυτανίας, φέτα και βασιλικό

Πίτσα με φρέσκια ντομάτα, προσούτο Ευρυτανίας, φέτα και βασιλικό

Μερίδες:1 μέτριο ταψάκι
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:55'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες χωρίς πολλά υγρά
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 250γρ. Φέτα Π.Ο.Π. ΡΟΥΣΣΑΣ
  • 3-4 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
  • 10 φύλλα βασιλικού, φρέσκα
  • ρίγανη, ελαιόλαδο
  • Για τη ζύμη

  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60ml γάλα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, ρίγανη ξερή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC και τοποθετείτε τη σχάρα μια θέση χαμηλότερα από τη μέση.

Στον κάδο του μίξερ αναμιγνύετε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη και προσθέτετε σταδιακά το γάλα μέχρι να γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη. Την σκεπάζετε καλά και την αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.

Σε επιφάνεια που πρώτα έχετε αλευρώσει, απλώνετε τη ζύμη σας και την ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο με πάχος περίπου 1 εκατοστό.

Λαδώνετε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζετε μέσα τη ζύμη. Απλώνετε πρώτα στο κέντρο ομοιόμορφα τη φρέσκια ντομάτα, μετά το προσούτο και τα ντοματίνια και τέλος σκορπίζετε τη φέτα και τα φύλλα βασιλικού. Πασπαλίζετε με ρίγανη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήνετε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr