OliveMagazine

Παγωμένο γλυκό με σαλέπι και βύσσινο

Παγωμένο γλυκό με σαλέπι και βύσσινο

Μερίδες:10
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 900ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού σαλέπι
  • 200γρ. ζελέ σκόνη κεράσι ή βύσσινο (1 πακέτο με 2 φακελάκια)
  • 200γρ. γιαούρτι
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή βυσσινάδα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη μισή ποσότητα νερού και το σαλέπι και αφήνετε να βράσουν και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το καυτό νερό με το σαλέπι, προσθέτετε το ζελέ και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά το ζελέ.

Προσθέτετε το υπόλοιπο νερό, το γιαούρτι, χτυπάτε με σύρμα χειρός για να διαλυθεί το γιαούρτι και αδειάζετε το μίγμα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 32x23εκ. περίπου. Αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει.

Σερβίρετε σε κομμάτια με γλυκό του κουταλιού βύσσινο από πάνω ή βυσσινάδα.

Φωτογραφία – Food styling: Majeriko

Tips

Αν το γιαούρτι δεν χτυπηθεί καλά και αφήσει κομματάκια, σουρώστε το από σήτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr