OliveMagazine

Παγωτό γιαούρτι με άρωμα φράουλας και λεμονάτη σάλτσα

Παγωτό γιαούρτι με άρωμα φράουλας και λεμονάτη σάλτσα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
  • ½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • Για τη σάλτσα

  • φλούδα από 2 λεμόνια
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη λεμονάτη σάλτσα: Kόβετε τις φλούδες λεμονιού σε σπιρτόξυλα, τα βράζετε σε άφθονο νεράκι και τα σουρώνετε.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε ένα νεροπότηρο νερό, τα σπιρτόξυλα από τη φλούδα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι ο όγκος τους να μειωθεί στα ⅔. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Ετοιμάζετε το παγωτό: Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ το γιαούρτι, βάζετε μπρος το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνετε τη ζάχαρη σιγά σιγά και το δουλεύετε για 10 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα. Ένα λεπτό πριν τελειώσετε το χτύπημα ρίχνετε μέσα τη μαρμελάδα φράουλα.

Αποθηκεύετε το μίγμα σε ειδικό δοχείο και το καταψύχετε για 6 ώρες τουλάχιστον. Το σερβίρετε μαζί με τη λεμονάτη σάλτσα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr