OliveMagazine

Παγωτό γιαούρτι με ούζο και «κύματα» σοκολάτας

Παγωτό γιαούρτι με ούζο και «κύματα» σοκολάτας

Μερίδες:για μπολ 2 λίτρων
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:5-6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
  • 50ml oύζο
  • 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προς το τέλος προσθέτετε το λικέρ και το ούζο.

Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.

Τώρα το μίγμα σας έχει φουσκώσει και αφρατέψει πάρα πολύ. Προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπάτε λίγο ακόμη να ενσωματωθεί. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά αδειάζετε το μίγμα σε μπολ.

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και ρίχνετε στο μίγμα του παγωτού τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε ελαφρά έτσι ώστε να κάνει κύματα η σοκολάτα στο μίγμα κι όχι να ενσωματωθεί πλήρως. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει το παγωτό.

Σερβίρετε το παγωτό κόβοντας σε μπάλες με ειδικό σκουπ και γαρνίροντας με γλυκό κουταλιού της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Στέλιος Κρεββατόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr