OliveMagazine

Παγωτό γιαούρτι με παστέλι σουσαμιού

Παγωτό γιαούρτι με παστέλι σουσαμιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:3'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 30ml κρέμα γάλακτος
  • 1½ κουτ. σούπας μέλι
  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας βανίλια υγρή
  • 200ml γάλα συμπυκνωμένο (εβαπορέ)
  • 250ml κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
  • 70γρ. σουσάμι λευκό καβουρδισμένο
  • παστέλι σουσαμιού για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το μέλι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και προσθέτετε το γιαούρτι, το συμπυκνωμένο γάλα, τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά.

Στη συνέχεια προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, το σουσάμι και ανακατεύετε πολύ καλά με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το φυλάτε στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου, μέχρι να παγώσει. Σερβίρετε το παγωτό με σπασμένο παστέλι από πάνω.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Tips

Αν και το συγκεκριμένο παγωτό από τα υλικά του θα βγει αφράτο, καλό είναι όμως αν έχετε χρόνο να το βγάζετε ανά διαστήματα από την κατάψυξη και να το ανακατεύετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr