OliveMagazine

Παγωτό γιαούρτι με σάλτσα φράουλας

Παγωτό γιαούρτι με σάλτσα φράουλας

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
  • ½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
  • Για τη σάλτσα φράουλας

  • 300γρ. φράουλες φρέσκες, καθαρισμένες
  • 2 κουτ. σούπας μπράντι
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αδειάζετε το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέσα στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 15 λεπτά τουλάχιστον.

Βγάζετε τον κάδο από το μίξερ, σπάτε τα μπισκότα σοκολάτας σε χοντρά κομμάτια, τα ρίχνετε στο μίγμα γιαουρτιού και ανακατεύετε με σπάτουλα. Αδειάζετε όλο το μίγμα σε μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλα: Ρίχνετε στο μπλέντερ τις φράουλες, το μπράντι και τη ζάχαρη. Χτυπάτε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ένας ωραίος πολτός και τον φυλάτε στο ψυγείο.

Σερβίρετε σε κάθε μπολ από δύο μπάλες παγωτό γιαούρτι με μπισκότο σοκολάτας και περιχύνετε με σιρόπι φράουλας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Το παγωτό γιαούρτι είναι πολύ εύκολο να το κάνετε στο σπίτι σας αρκεί να τηρήσετε σωστά τους χρόνους. Μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές προσθέτοντας υλικά ή φρούτα. Το μυστικό είναι να χτυπηθεί πολλή ώρα μαζί με τη ζάχαρη, να ενσωματωθεί μπόλικος αέρας μέσα και να αφρατέψει.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr