OliveMagazine

Παγωτό μαστίχα κι ανθόνερο

Παγωτό μαστίχα κι ανθόνερο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 κουτ. σούπας σαλέπι σε σκόνη
  • 900ml γάλα πλήρες
  • 300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1¼ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα
  • 2 κουτ. σούπας ανθόνερο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε το σαλέπι μέσα σε λίγο από το κρύο γάλα. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και το βράζετε. Προσθέτετε το διαλυμένο σαλέπι και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Χτυπάτε τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκόνη και την προσθέτετε στο μίγμα.

Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει σαν κρέμα. Το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το ανθόνερο.

Παγώνετε το μίγμα σε παγωτομηχανή. Αν δεν έχετε, μεταφέρετε το μίγμα σε ανοξείδωτο δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να πήζει, το ξαναχτυπάτε στο μίξερ ή το αφρατεύετε με πιρούνι για να αποφύγετε τους κρυστάλλους που δημιουργούνται. Επαναλαμβάνετε το ίδιο 3-4 φορές ακόμα, κάθε 40 λεπτά. Διατηρείτε το παγωτό στην κατάψυξη σκεπασμένο.

Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν το σερβίρετε, για να μαλακώσει.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr