OliveMagazine

Παγωτό με μοσχολέμονα και μπισκότα βουτύρου

Παγωτό με μοσχολέμονα και μπισκότα βουτύρου

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:4-5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το παγωτό

  • 360ml κρέμα γάλακτος
  • 420ml γάλα φρέσκο
  • 200γρ. ζάχαρη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 6 κρόκους αβγών
  • ξύσμα από 3 μοσχολέμονα
  • 4 κουτ. σούπας χυμό από μοσχολέμονα
  • 10 φύλλα μέντας
  • Για το σερβίρισμα

  • 10 μπισκότα βουτύρου σε μικρά κομμάτια
  • κορυφές μέντας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνετε να ζεσταθούν πολύ καλά, μέχρι να βράσουν. Συγχρόνως χτυπάτε πολύ καλά τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν.

Ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα γάλακτος μέσα στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι οι κρόκοι να πάρουν θερμοκρασία και να παστεριωθούν.

Στη συνέχεια ρίχνετε όλο το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνέχεια, για 3-5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει ελαφρώς η κρέμα. Προσοχή να μην κοχλάσει η κρέμα γιατί θα κόψει.

Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό από τα μοσχολέμονα, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη μέχρι η κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέτετε τη μέντα ψιλοκομμένη, ανακατεύετε και βάζετε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ και το φυλάτε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες, ανακατεύοντάς το ανά 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει.

Σερβίρετε το παγωτό πασπαλισμένο με μπισκότα βουτύρου, φέτες μοσχολέμονο και μια κορυφή μέντας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Για να καταλάβετε ότι έδεσε η κρέμα παίρνετε λίγη με την ανάποδη ενός κουταλιού και έτσι όπως το σηκώνετε, αν παραμένει πάνω στο κουτάλι, έχει δέσει, αν όχι, θέλει λίγη ώρα ακόμα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr