Διαδικασία
Ετοιμάζετε το παρφέ κρέμας: Μαρινάρετε για 1-2 ώρες τα φρούτα στο λικέρ και τα στραγγίζετε. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνετε στο ψυγείο.
Στο μεταξύ βράζετε σε κατσαρολάκι το μέλι με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει ελαφρά το μέλι. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, ρίχνετε το μέλι και χτυπάτε ζωηρά μέχρι να κρυώσει εντελώς το μίγμα.
Ανακατεύετε τη σαντιγί με τα μαριναρισμένα φρούτα, τα αμύγδαλα, και προσθέτετε το μίγμα με απαλές κινήσεις στη μαρέγκα. Το ρίχνετε σε σαλατιέρα ή μακρόστενη φόρμα του κέικ που έχετε καλύψει με μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη.
Ετοιμάζετε το παγωτό φράουλας: Βράζετε το 1 φλιτζάνι από τη ζάχαρη με το νερό και τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού μέχρι να γίνουν ένα δεμένο σιρόπι, όπως στα γλυκά του κουταλιού. Όταν κρυώσει το χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με τις φράουλες και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το διαλυμένο εβαπορέ. Χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε το ζεστό γάλα. Μεταφέρετε το μίγμα σε κατσαρόλα και το βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσοχή να μην πάρει βράση. Το αφήνετε να κρυώσει και το ανακατεύετε με το μίγμα της φράουλας.
Όταν έχει μισοπήξει το παρφέ, βγάζετε την φόρμα από την κατάψυξη και ρίχνετε από πάνω το παγωτό φράουλα. Αν θέλετε σκεπάζετε την επιφάνεια με σαβαγιάρ, ελαφρώς μουσκεμένα σε ποτό της αρεσκείας σας. Βάζετε την φόρμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
Για τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα και με μια μαρίζ ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ομογεννοποιηθεί η σάλτσα, οπότε προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
Πριν σερβίρετε βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Για το σερβίρισμα, αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα, αφαιρείτε την μεμβράνη και περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey