OliveMagazine

Παγωτό σοκολάτα

Παγωτό σοκολάτα

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:8'
Χρόνος μαγειρέματος:12'
Έτοιμο σε:3:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700γρ. γάλα πλήρες
  • 30γρ. γάλα σκόνη 0%
  • 180γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 30γρ. γλυκόζη
  • 25γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 175γρ. σοκολάτα γάλακτος
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη σοκολάτα και ανακατεύετε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.

Έπειτα, κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε να λιώσει.

Βάζετε το μίγμα σας σε ένα δοχείο και το σκεπάζετε καλά με μεμβράνη η οποία θα εφάπτεται με την επιφάνειά του. Το αφήνετε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.

Αφού κρυώσει καλά το μίγμα, το βάζετε στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει.

Το μεταφέρετε σε κατάλληλο δοχείο και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr