OliveMagazine

Παγωτό φιστίκι με εσάνς πικραμύγδαλο

Παγωτό φιστίκι με εσάνς πικραμύγδαλο

Μερίδες:για 1 λίτρο παγωτό
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης
  • 500ml γάλα
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκους αβγών
  • 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα φιστίκια στο μπλέντερ με λίγη από τη ζάχαρη και τα χτυπάτε να γίνουν σαν πούδρα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με το μίγμα των φιστικιών και το άρωμα πικραμύγδαλου και το βάζετε στη φωτιά να ζεσταίνεται.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και λίγη από την κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε το μίγμα των αβγών στο μίγμα του γάλακτος, μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρετε την κρέμα σε μπολ κι αφού κρυώσει τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το παγώνετε. Το μεταφέρετε σε μπολ μεταλλικό και το αφήνετε στην κατάψυξη. Σερβίρετε κόβοντας με το σκουπ μπάλες παγωτού που βάζετε σε μπολ ή ποτήρια. Διακοσμείτε με ψιλοκομμένη και ψημένη ψίχα φιστικιού.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο