Διαδικασία
Βάζετε τα φιστίκια στο μπλέντερ με λίγη από τη ζάχαρη και τα χτυπάτε να γίνουν σαν πούδρα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με το μίγμα των φιστικιών και το άρωμα πικραμύγδαλου και το βάζετε στη φωτιά να ζεσταίνεται.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και λίγη από την κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε το μίγμα των αβγών στο μίγμα του γάλακτος, μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρετε την κρέμα σε μπολ κι αφού κρυώσει τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το παγώνετε. Το μεταφέρετε σε μπολ μεταλλικό και το αφήνετε στην κατάψυξη. Σερβίρετε κόβοντας με το σκουπ μπάλες
παγωτού που βάζετε σε μπολ ή ποτήρια. Διακοσμείτε με ψιλοκομμένη και ψημένη ψίχα φιστικιού.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή