OliveMagazine

Παλατιανός κεφτές

Παλατιανός κεφτές

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 400γρ. κιμά χοιρινό
  • 200γρ. κιμά αρνίσιο ή κιμά από κοτόπουλο
  • 50γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροτριμμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • μπαχάρι τριμμένο (προαιρετικά)
  • 4 φύλλα κρούστας
  • βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το τηγάνισμα

  • 1-2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε ένα μπολ τους κιμάδες με την τριμμένη φρυγανιά, τα κρεμμύδια, τα φιστίκια, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ζυμώνετε καλά. Χωρίζετε το μίγμα στα δύο και το πλάθετε σε δύο ρολά.

Βουτυρώνετε δύο φύλλα κρούστας και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο. Στην άκρη των φύλλων τοποθετείτε το ένα ρολό και το τυλίγετε μέσα στα φύλλα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με το δεύτερο ρολό κιμά και τα υπόλοιπα δύο φύλλα.

Βάζετε τα ρολά στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα και ύστερα τα κόβετε σε φέτες πάχους 2-2,5εκ.

Βάζετε σε τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει και ύστερα βουτάτε μία μία τις φέτες στα χτυπημένα αβγά και τις τηγανίζετε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr