OliveMagazine

Παλληκαριά με πέστο ρόκας

Παλληκαριά με πέστο ρόκας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα, στραγγισμένα
  • ½ φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα, στραγγισμένα
  • ½ φλιτζάνι στάρι, καλά βρασμένο, στραγγισμένο
  • ½ φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο, βρασμένο, στραγγισμένο
  • 1 φλιτζάνι μίγμα από φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμος, θυμάρι, κ.ά.), ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, καλά κοπανισμένο στο γουδί
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό τζίντζερ, σε σκόνη
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι + 1 πορτοκάλι, ακέρωτα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πέστο ρόκας:

  • 2 φλιτζάνια φύλλα ρόκας, καλά πατικωμένα
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, ελαφρώς καβουρδισμένα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το πέστο ρόκας: Βάζετε στο μπλέντερ (ή στο multi) όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και τα δουλεύετε καλά, μέχρι να φτιάξετε μια σφιχτή πάστα.

Σταδιακά, ρίχνετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε να δουλεύετε τα υλικά, μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και πυκνόρρευστο. Αφήνετε το πέστο κατά μέρος.

Για την παλληκαριά: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μοιράζετε την παλληκαριά σε βαθιά πιάτα, προσθέτετε από μία κουταλιά σούπας πέστο ρόκας και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφίες - Food Styling: Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr