OliveMagazine

Πανακότα λεμόνι με στέβια

Πανακότα λεμόνι με στέβια

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:3-4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300ml γάλα φρέσκο με 2% λιπαρά
  • 200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 5 φακελάκια στέβια (7,5γρ.)
  • 10γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από το ½
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό να φουσκώσει για 7 λεπτά.

Βάζετε σε κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα του λεμονιού και τη στέβια σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η στέβια και περιμένετε να πάρει βράση.

Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το μίγμα της ζελατίνης και συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη. Στο τέλος προσθέτετε και το χυμό του λεμονιού.

Αφήνετε την πανακότα να κρυώσει αρκετά και τη μοιράζετε σε τρία τέσσερα ποτηράκια. Καλό είναι να την περάσετε από λεπτό σουρωτήρι.

Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον να πήξει το γλυκό και το σερβίρετε με λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού από πάνω.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr