OliveMagazine

Πανακότα με άρωμα καφέ

Πανακότα με άρωμα καφέ

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300ml γάλα
  • 600ml κρέμα γάλακτος
  • 100ml καφές εσπρέσο
  • 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 7 φύλλα ζελατίνας (12γρ.)
  • σοκολατένιους κόκκους καφέ για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τον εσπρέσο και μουλιάζετε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.

Στο μεταξύ ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι το οποίο τοποθετείτε σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις το μίγμα δείχνει να φουσκώνει, το απομακρύνετε από τη φωτιά.

Στύβετε καλά τις ζελατίνες με το χέρι και τις ρίχνετε κι αυτές στο μίγμα, ανακατεύοντας δυνατά ώστε να διαλυθούν τελείως. Προσθέτετε τον εσπρέσο και το λικέρ καφέ κι ανακατεύετε για λίγο ακόμη.

Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και μετά το μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια τα οποία αφήνετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξει καλά η πανακότα.

Ξεφορμάρετε την πανακότα σε πιάτα, βουτώντας τα φορμάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Διακοσμείτε με τους κόκκους καφέ και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr