OliveMagazine

Πανακότα με ανθότυρο και μέλι

Πανακότα με ανθότυρο και μέλι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. ανθότυρο
  • 300γρ. μέλι
  • 100ml γάλα
  • 600ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 14γρ. ζελατίνα
  • 1 λοβό βανίλιας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε σε κρύο νερό τα φύλλα της ζελατίνας για 5-6 λεπτά. Σκίζετε το λοβό της βανίλιας και τραβάτε με τη λάμα ενός μαχαιριού τα σποράκια της.

Βράζετε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας. Όταν το μίγμα αρχίσει να φουσκώνει, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Το αφήνετε να κρυώσει για 3-4 λεπτά, προσθέτετε το ανθότυρο, τη ζελατίνα καλά στυμμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αν χρειάζεται, ομογενοποιείτε το μίγμα με μίξερ χειρός.

Γεμίζετε ατομικές φόρμες με την κρέμα και τις αφήνετε να μείνουν στο ψυγείο για 6 ώρες. Ξεφορμάρετε τις κρέμες και τις περιχύνετε με μέλι, γαρνίρετε αν θέλετε με ένα κλαδάκι θυμάρι και τις σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Για να ξεφορμάρετε ευκολότερα τις πανακότες, βυθίζετε τα μπολάκια (φόρμες) σε ταψάκι με καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr