OliveMagazine

Πανακότα με γάλα καρύδας και σοκολατένια σάλτσα φρούτων

Πανακότα με γάλα καρύδας και σοκολατένια σάλτσα φρούτων

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:45 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. γάλα καρύδας
  • 200γρ. κρέμα καρύδας
  • 7 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Για τη σάλτσα

  • 200γρ. κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη
  • 3 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα, σε κύβους
  • 2 μεγάλα μήλα καθαρισμένα, σε κομματάκια
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζετε δύο νεροπότηρα κρύο νερό και διαλύετε μέσα το κορνφλάουρ. Προσθέτετε την κρέμα και το γάλα καρύδας, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και τα αδειάζετε σε κατσαρόλα.

Ζεσταίνετε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει. Όταν πήξει το αποσύρετε από τη φωτιά και το αδειάζετε σε αντικολλητική φόρμα. Αφού κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα αχλάδια και τα μήλα, περιχύνετε τη ζάχαρη και ρίχνετε το κονιάκ. Τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και τα βράζετε χωρίς να προσθέσετε νερό για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν.

Τα αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να χλιαρύνουν. Ρίχνετε μέσα την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύετε. Ξεφορμάρετε την πανακότα σε μακρόστενη πιατέλα, την περιχύνετε με τη σάλτσα και τη σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο