OliveMagazine

Πανακότα με γιαούρτι και ροδόνερο γαρνιρισμένη με φράουλες

Πανακότα με γιαούρτι και ροδόνερο γαρνιρισμένη με φράουλες

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. γιαούρτι 2%
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. ζάχαρη ή φρουκτόζη
  • 12 ζελατίνες μικρές (20γρ.)
  • 2 – 3 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • λίγο σπορέλαιο για τις φόρμες
  • 500γρ. φράουλες ή κεράσια
  • 4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε κι ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και, λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Στο μεταξύ, μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 5 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη ζεστή κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτετε το γιαούρτι, το ροδόνερο και ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.

Λαδώνετε οκτώ φορμάκια των 150ml, μοιράζετε το μίγμα και αφήνετε να κρυώσει. Κατόπιν, σκεπάζετε τα φορμάκια με διαφανή μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ή μέχρι και 2 ημέρες).

Πριν το σερβίρισμα: Πλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσανάκια τους, τις στραγγίζετε και κόβετε στα δύο όσες είναι μεγάλες. Ρίχνετε τις φράουλες σε ένα μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη, το κρασί και το ροδόνερο και ανακατεύετε απαλά. Αφήνετε τις φράουλες να μαριναριστούν στο μπολ για μισή ώρα περίπου σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βυθίζετε τα φορμάκια σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα, τα αναποδογυρίζετε και -με ένα χτύπημα στη βάση τους- τα ξεφορμάρετε πάνω στα πιάτα. Ρίχνετε γύρω γύρω τις αρωματισμένες φράουλες (μαζί με τους χυμούς από το μπολ τους) και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο