OliveMagazine

Πανακότα σοκολάτα

Πανακότα σοκολάτα

Μερίδες:για 5 ποτηράκια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για την πανακότα

  • 250ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 165ml γάλα πλήρες
  • 4γρ. ζελατίνη σε φύλλα (1½ ζελατίνα περίπου)
  • 90γρ. κουβερτούρα
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 100γρ. Κουβερτούρα
  • 100ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 30γρ. μέλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Φτιάχνετε την πανακότα: Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό. Τα βγάζετε από το νερό και τα στραγγίζετε. Σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W) λιώνετε την κουβερτούρα. Στο μεταξύ βάζετε και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύετε.

Ρίχνετε το καυτό γάλα στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ.

Τέλος, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε καλά το μίγμα και μετά το μοιράζετε σε ποτηράκια. Αφήνετε το γλυκό σας στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 6 ώρες περίπου και σερβίρετε.

Φτιάχνετε τη σάλτσα σοκολάτας: Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W).

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση. Μόλις κοχλάσει, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.

Στη συνέχεια ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Παίρνετε τα ποτηράκια με τη σταθεροποιημένη πανακότα από το ψυγείο και σερβίρετε με τη σάλτσα σοκολάτας.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να συνοδεύσετε την πανακότα σοκολάτα με οποιοδήποτε φρούτο εποχής της αρεσκείας σας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο