OliveMagazine

Γλασαρισμένη πανσέτα με πετιμέζι

Γλασαρισμένη πανσέτα με πετιμέζι

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:5 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700 γρ. χοιρινή πανσέτα, σε ενιαίο κομμάτι, πλυμένη και καλά σκουπισμένη
  • ελαιόλαδο, για το άλειμμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το γλάσο

  • 6 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 70ml μπράντι της επιλογής σας
  • 2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Στρώνετε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου (ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου).

Αλείφετε με ελαιόλαδο την πανσέτα από όλες τις μεριές και την αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα.

Τη βάζετε στη λαμαρίνα (ή στο ταψί) και την ψήνετε για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίζει.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τα υλικά του γλάσου (πετιμέζι, μπράντι, μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι καγιέν). Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αλείφετε την πανσέτα με το γλάσο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 – 12 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς την μια-δυο φορές για να καραμελώσει καλά η επιφάνεια, να σκουρύνει και να γυαλίσει ομοιόμορφα.

Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά και την κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με σαλάτα εποχής και, προαιρετικά, με τηγανητές πατάτες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr