OliveMagazine

Πανσέτα με κρασί στο φούρνο

Πανσέτα με κρασί στο φούρνο

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:3:20'
Έτοιμο σε:3:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ολόκληρη άκοπη πανσέτα
  • 2 φινόκιο μεγάλα, σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε ροδέλες
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες σπασμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 ποτήρια κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο σπασμένο
  • 1 κουτ. σούπας γλυκάνισο σπόρο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • πίτες για σουβλάκι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε.

Βάζετε και την πανσέτα με τα φύλλα δάφνης, το γλυκάνισο και το μαραθόσπορο και τη ροδίζετε από τις δύο πλευρές.

Μεταφέρετε την πανσέτα με τα λαχανικά σε ένα ταψί, ρίχνετε μέσα το νερό και το κρασί, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε για 2 ώρες σκεπασμένο και μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα ακόμη.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και κόβετε την πανσέτα σε μερίδες. Αφαιρείτε τη δάφνη από το ταψί, ρίχνετε τα ζουμάκια και τα λαχανικά στο μούλτι και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή σάλτσα.

Ζεσταίνετε ελαφρά τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο, τις μεταφέρετε σε πιάτα και σερβίρετε πάνω την πανσέτα περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr