OliveMagazine

Πανσέτα παστή

Πανσέτα παστή

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:5'
Χρόνος αναμονής:5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. πανσέτα, σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά, εκτός από το νερό. Στρώνετε τις φέτες της πανσέτας σε ένα τάπερ και ραντίζετε με το νερό.

Τοποθετείτε από πάνω ένα βάρος (ιδανικά ένα ίδιο τάπερ με μια μεγάλη κονσέρβα ή ένα γυάλινο βάζο), για να πιέζεται καλά. Αφήνετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Ξεπλένετε την πανσέτα, σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση. Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studiom.gr

Tips

Μπορείτε να περάσετε την πανσέτα από τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο, να πάρει χρώμα και σβήστε με κρασί και λίγο λεμόνι.


Προσθέστε την ψιλοκομμένη, σκέτη ή με σάλτσα ντομάτας στις μακαρονάδες σας ή ψήστε την μαζί με αβγά (μάτια ή ομελέτα) ή όπου αλλού θα χρησιμοποιούσατε μπέικον.


Εάν σας περισσέψει, αφήστε την στο ψυγείο ανοιχτή επάνω σε μια σχάρα, να στεγνώσει όλο το βράδυ. Τυλίξτε τη στη συνέχεια σε χαρτί κουζίνας και αποθηκεύστε την στο ψυγείο για 3-4 μέρες.


Η πανσέτα πρέπει να είναι κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες (πάχος λιγότερο από 0,5εκ., περίπου όσο 2 φέτες ζαμπόν), για να «στεγνώσει» και να καρυκευτεί σε 4-5 ώρες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr