OliveMagazine

Πανσέτες μαριναρισμένες με φρέσκα μυρωδικά και μουστάρδα

Πανσέτες μαριναρισμένες με φρέσκα μυρωδικά και μουστάρδα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό πανσέτες χοιρινές
  • Για τη μαρινάδα

  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ½ κουτ. γλυκού κόκκους από ροζ πιπέρι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε πρώτα τη μαρινάδα: Ρίχνετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα και τους κόκκους από ροζ πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.

Βάζετε τις πανσέτες μέσα στη μαρινάδα και ανακατεύετε πολύ καλά, να πάει η μαρινάδα παντού. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ. Βγάζετε τις πανσέτες από το ψυγείο, τις μεταφέρετε σε ταψί, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο γκριλ για περίπου.

Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας τες στο ενδιάμεσο για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr