Διαδικασία
Πλένετε τις πανσέτες και τις τοποθετείτε σε μακρόστενο σκεύος έτσι ώστε να χωράνε δύο σειρές.
Ανακατεύετε την μπίρα με τη ζάχαρη, το πιπέρι καγιέν, τον κόλιανδρο και το αλάτι και περιχύνετε τις πανσέτες με το μίγμα. Σκορπάτε το δεντρολίβανο από πάνω, σκεπάζετε το δοχείο με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες ή μέχρι την επόμενη μέρα.
Ετοιμάζετε το γκριλ και, όταν κάψει η σχάρα, την αλείφετε με λάδι και ψήνετε τις πανσέτες γυρίζοντας και αλείφοντάς τες κατά διαστήματα με τη μαρινάδα μέχρι να ψηθούν.
Σερβίρετε τις πανσέτες με την πικάντικη πατατοσαλάτα που ετοιμάζετε ως εξής: βράζετε τις πατάτες για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε κύβους. Ψήνετε το σαλάμι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να βγάλει το λίπος του και να «στεγνώσει». Πρέπει να είναι λίγο τραγανό. Το βγάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λίπος του. Ανακατεύετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα ραπανάκια, τη ρόκα και την κάπαρη σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις πατάτες.
Χτυπάτε καλά τα υλικά για το dressing και περιχύνετε την πατατοσαλάτα με αυτό. Ανακατεύετε προσεκτικά για να μη σπάσουν οι πατάτες. Σκορπίζετε από πάνω το σαλάμι. Σερβίρεται ζεστή ή μπορείτε να την ετοιμάσετε αποβραδίς και να τη σερβίρετε κρύα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey