OliveMagazine

Παντζάρια σαλάτα με dressing γιαουρτιού

Παντζάρια σαλάτα με dressing γιαουρτιού

Μερίδες:για μια σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. παντζάρια μικρά
  • 100γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 50γρ. σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο στο φούρνο
  • Για το dressing

  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά. Τα βγάζετε, τα αφήνετε να γίνουν πιο χλιαρά και τα ξεφλουδίζετε απαλά πιέζοντάς τα με το χέρι.

Κόβετε τα παντζάρια σε μικρές ροδέλες, τα απλώνετε σε μια οβάλ πιατέλα και τα αφήνετε να περιμένουν.

Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε στο μπλέντερ το ταχίνι, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξίδι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα.

Λίγο πριν σερβίρετε τη σαλάτα πασπαλίζετε τα παντζάρια με λίγο αλάτι, σκορπίζετε από πάνω την καρυδόψιχα, περιχύνετε με το dressing και τέλος πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr