OliveMagazine

Παντζαροσαλάτα με καρύδια

Παντζαροσαλάτα με καρύδια

Μερίδες:για μια μεγάλη πιατέλα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. παντζάρια χωρίς τα φύλλα τους
  • 100γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
  • Για το dressing

  • 60γρ. γιαούρτι σουρωτό
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 1/2 έως 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή καθόλου αν το επιθυμείτε
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας ζουμάκι απ’ αυτό που βράσανε τα παντζάρια
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο νερό τουλάχιστον για ½ ώρα και μέχρι να γίνουν τρυφερά. Αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα ξεφλουδίζετε. Τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Κρατάτε 1 κρασοπότηρο ζουμί από αυτό που έβρασαν τα παντζάρια.

Ετοιμάζετε το dressing: Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, αν χρησιμοποιήσετε, το ζουμάκι από τα παντζάρια, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τα υλικά καλά με ένα πιρούνι και προσθέτετε αλάτι. Κάνετε ένα τελευταίο κτύπημα.

Σερβίρετε τα τριμμένα παντζάρια σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με την κοπανισμένη καρυδόψιχα και περιχύνετε με το dressing. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Tips

Αν αφήσετε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα, θα ανακατευτούν τα αρώματα και θα γίνει ακόμα καλύτερη.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr