OliveMagazine

Παντζαροτηγανίτες με πικάντικο γιαούρτι

Παντζαροτηγανίτες με πικάντικο γιαούρτι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις παντζαροτηγανίτες

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια παντζάρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πικάντικο γιαούρτι

  • 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις παντζαροτηγανίτες: Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε το αλεύρι, το γάλα, το ελαιόλαδο και το αβγό και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Τηγανίζετε το μίγμα ρίχνοντας το κουταλιά κουταλιά μέσα σε καυτό ελαιόλαδο. Υπολογίζετε 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρετε τις τηγανίτες από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάτε σε μια πιατέλα που την έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περίσσιο λάδι.

Ετοιμάζετε το πικάντικο γιαούρτι: Σε ένα μπολ ρίχνετε τα υλικά για το πικάντικο γιαούρτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρετε τις παντζαροτηγανίτες ζεστές ή κρύες συνοδεύοντας με το πικάντικο γιαούρτι.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο