OliveMagazine

Παξιμαδάκια με γλυκάνισο, ούζο και σουσάμι

Παξιμαδάκια με γλυκάνισο, ούζο και σουσάμι

Μερίδες:για 40 περίπου κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 2 κουτ. σούπας γλυκάνισο
  • 1 φλιτζάνι σουσάμι
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 φλιτζάνι σησαμέλαιο
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το γλυκάνισο, το σουσάμι, το αλάτι και τη σόδα.

Χτυπάτε με το σύρμα μέσα σε άλλο μπολ το σησαμέλαιο με τη ζάχαρη, το νερό και το ούζο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ρίχνετε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα του λαδιού και ανακατεύετε με σπάτουλα ώσπου να πετύχετε μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα δάχτυλα.

Χωρίζετε τη ζύμη στα τρία και πλάθετε τρία ρολά πάχους 3εκ. Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και με κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τα ρολά σε φέτες, χωρίς να φτάσετε μέχρι κάτω και χωρίσουν οι φέτες. Υπολογίστε πως σε κάθε ρολό βγαίνουν 13-14 φέτες.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Βγάζετε τα ρολά από το φούρνο και χωρίζετε τις φέτες με μαχαίρι. Τις αραδιάζετε τη μία δίπλα στην άλλη και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 170°C μέχρι να ροδίσουν και να στεγνώσουν.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο