OliveMagazine

Παπά γιαχνί

Παπά γιαχνί

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σπάλα μοσχαρίσια ή μπουτάκι αρνιού, σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1 κιλό κρεμμύδια κοκκάρια (μικρά στρογγυλά, για στιφάδο)
  • 1 πιπεριά πράσινη καυτερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 2 κεφάλια σκόρδο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 ποτήρι του νερού Μαυροδάφνη
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 ποτήρια ζεστό ζωμό κρέατος (σπιτικό ή από κύβο)
  • πάπρικα
  • κανέλα (προαιρετικά)
  • κόκκους πιπεριού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κοκκάρια. Προσθέτετε στην κατσαρόλα την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο. Τα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύετε για μερικά λεπτά επιπλέον.

Προσθέτετε το κρέας και το σοτάρετε καλά να αλλάξει χρώμα και να θωρακιστεί.

Σβήνετε με το ξίδι και το κρασί. Όταν εξατμιστούν, προσθέτετε τις ντομάτες, την πάπρικα, την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού και το ζωμό. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε το φαγητό σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr