OliveMagazine

Παπαρδέλες αλά μπολονέζ με κιμά κοτόπουλου

Παπαρδέλες αλά μπολονέζ με κιμά κοτόπουλου

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:45'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. κιμά κοτόπουλου από μπούτι Νιτσιάκος, χοντροκομμένο
  • 100γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 μικρά καρότα ψιλοκομμένα
  • 100ml κρασί κόκκινο
  • 200ml ζωμό κότας
  • 800γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 100γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • 500γρ. παπαρδέλες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα που έχετε αφήσει να ζεσταθεί καλά σοτάρετε το κιμά κοτόπουλου με το ελαιόλαδο ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα (ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας) μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.

Προσθέτετε την πανσέτα, το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα καρότα, το σέλερι, τις ντομάτες, τον ζωμό και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Παράλληλα, βράζετε τις παπαρδέλες σε αρκετό αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε 2 λεπτά νωρίτερα από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία και τις προσθέτετε κατευθείαν στην κατσαρόλα με την μπολονέζ και βράζετε για 2 λεπτά.

Ελέγχετε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε τον μαϊντανό και σερβίρετε. Πασπαλίζετε από πάνω με πεκορίνο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο