Διαδικασία
Αλατίζετε, αλευρώνετε και σοτάρετε τα κοπανάκια σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Τα ακουμπάτε σε πιατέλα και πετάτε το περιττό λίπος από την κατσαρόλα.
Ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι και την πανσέτα και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε και όσο αλεύρι έχει περισσέψει, κατόπιν το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό, τη δάφνη, τα καρότα και το σέλερι και ξαφρίζετε για 5 λεπτά.
Προσθέτετε το κοτόπουλο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 2 ώρες και 30 λεπτά.
Αφήνετε το κοτόπουλο στην
κατσαρόλα να κρυώσει στο ζουμί του. Τοποθετείτε την κατσαρόλα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα αφαιρείτε το λίπος που έχει μαζευτεί στην επιφάνεια και ζεσταίνετε το φαγητό. Αν χρειαστεί, βράζετε τη σάλτσα για να δέσει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τις σουρώνετε και τις ανακατεύετε μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το φασκόμηλο, αλατοπιπερώνετε ανάλογα, πασπαλίζετε με το τυρί και σερβίρετε αμέσως σε πιάτα.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή