OliveMagazine

Παπαρδέλες ala bolognese με κιμά κοτόπουλο

Παπαρδέλες ala bolognese με κιμά κοτόπουλο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. κιμά κοτόπουλο από μπούτι Νιτσιάκος, χοντροκομμένο
  • 100γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 2 μικρά καρότα ψιλοκομμένα
  • 100ml κρασί κόκκινο
  • 200ml ζωμό κότας σπιτικό
  • 800γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 100γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • 500γρ. παπαρδέλες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πάπρικα καπνιστή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στη φωτιά μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τον κιμά κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας στην αρχή με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής για να σπάσει πιο εύκολα ο κιμάς και μετά με μια ξύλινη σπάτουλα (ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας), μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.

Προσθέτετε την πανσέτα, μετά από λίγο το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα καρότα, το σέλερυ, τη δάφνη, τις ντομάτες, το ζωμό, την πάπρικα και σιγοβράζετε για 1 ώρα.

Παράλληλα, βράζετε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε 2 λεπτά πιο νωρίς από ότι λένε οι οδηγίες στη συσκευασία τους, κρατώντας λίγο από το νερό της κατσαρόλας.

Ρίχνετε τις παπαρδέλες στο σκεύος με τη Βologneze χωρίς να τις κρυώσετε και βράζετε μαζί για 2 λεπτά, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασαν οι παπαρδέλες. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον μαϊντανό, το τριμμένο τυρί, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Σερβίρετε σε πιάτα προσθέτοντας από πάνω επιπλέον τυρί, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr