OliveMagazine

Παραδοσιακή κρεατόπιτα από την Κεφαλλονιά

Παραδοσιακή κρεατόπιτα από την Κεφαλλονιά

Μερίδες:για 1 μέτριο ταψί
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:25'
Έτοιμο σε:1:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη γέμιση

  • ½ κιλό αρνάκι γάλακτος σε κομματάκια 
  • ½ κιλό χοιρινό σε κομματάκια 
  • 4-5 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 1 αβγό 
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
  • 1 πατάτα μέτρια σε κύβους 
  • ½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα 
  • 1 κουτ. γλυκού μέντα 
  • 1 κουτ. γλυκού μαϊντανό 
  • ½ κουτ. γλυκού μαντζουράνα 
  • 1 φλιτζάνι νερό 
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το φύλλο

  • 1 κιλό αλεύρι 
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • 1 ποτηράκι κρασί 
  • χλιαρό νερό (όσο πάρει) 
  • λίγο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύετε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε. Προσθέτετε νερό και -προαιρετικά- λίγο κρασί και αφήνετε το κρέας να βράσει.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κρέας και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και μυρωδικά, ρίχνοντας τελευταίο το ρύζι και ανακατεύοντας πολύ καλά. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 – 250 βαθμούς.

Ετοιμάζετε το φύλλο. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι, το κρασί, το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί, ώσπου να γίνουν μια μαλακή κι εύπλαστη ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μπάλες και σε αλευρωμένη επίπεδη επιφάνεια ανοίγετε με τον πλάστη δύο χοντρά φύλλα.

Λαδώνετε ένα ταψί και βάζετε στον πάτο το ένα φύλλο. Προσθέτετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Γυρίζετε τα φύλλα που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα και ραντίζετε την επιφάνεια της πίτας με νερό και λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr