OliveMagazine

Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί

Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 120ml ελαιόλαδο
  • 40ml ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πολτοποιείτε στο γουδί το σκόρδο μαζί με το αλάτι.

Ρίχνετε στο μούλτι το ψωμί, το λιωμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ξίδι. Χτυπάτε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπάτε να ομογενοποιηθεί η σκορδαλιά και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr