OliveMagazine

Παραδοσιακό σπεντζοφάι

Παραδοσιακό σπεντζοφάι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 παραδοσιακά χωριάτικα λουκάνικα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 300γρ. πιπεριές Φλωρίνης
  • 700γρ. σπέντζες (πράσινες μακριές πιπεριές)
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες μικρές, ή 1 φλάσκα μικρή
  • 2 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις σπέντζες κατά μήκος σε χοντρές φέτες. Κόβετε και τις μελιτζάνες σε μέτριες φέτες αν χρησιμοποιήσετε τσακώνικες, ή σε κύβους, αν χρησιμοποιήσετε φλάσκα. Προετοιμάζετε και τις ντομάτες.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο νερό και ρίχνετε τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, λίγη από την ξυσμένη ντομάτα και το ελαιόλαδο. Αφήνετε τα λαχανικά να μαγειρευτούν μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους και να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, το λουκάνικο, την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ετοιμαστούν και τα λουκάνικα. Σερβίρετε το σπεντζοφάι ζεστό εναλλακτικά στο τηγάνι, συνοδευόμενο από ούζο ή τσιπουράκι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr