OliveMagazine

Παραδοσιακό ταμπουλέ

Παραδοσιακό ταμπουλέ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:30
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ψιλό πλιγούρι, πλυμένο
  • 1/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζ. ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους (τους κρατάμε για το πλιγούρι)
  • 2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μέντα ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • φύλλα μαρουλιού ή λάχανου για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολάκι και το μουλιάζουμε στον χυμό του λεμονιού και τον χυμό από τις ντομάτες. Το αφήνουμε στην άκρη για 20΄-30΄.

Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος αναμειγνύουμε και το πλιγούρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω σε φύλλα μαρουλιού ή λάχανου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο