OliveMagazine

Παρφέ γιαούρτι με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

Παρφέ γιαούρτι με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:4:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το σιρόπι

  • 320γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200ml νερό
  • Για το παρφέ

  • 4 ασπράδια αβγών
  • 260ml σιρόπι
  • 360ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί 35%
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
  • 100γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά να λιώσει και αποσύρετε από τη φωτιά.

Ρίχνετε τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ και χτυπάτε στη μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια μαρέγκα με μαλακές κορυφούλες. Στη συνέχεια, κατεβάζετε την ταχύτητα στο μεσαίο επίπεδο και προσθέτετε σιγά σιγά το σιρόπι καυτό μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά, χτυπώντας τη μαρέγκα μέχρι να σφίξει.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά.

Προσθέτετε σιγά σιγά και τη σαντιγί μαζί με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά σας να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Ρίχνετε το μίγμα σε ειδικό σκεύος για παγωτό και το αφήνετε να παγώσει καλά στην κατάψυξη πριν σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr